ROSHANGARAN ______________________

امیرالمؤ منین علی علیه السّلا م می فرمایند:اگر چشم بینا داشته باشید حقیقت را نشانتان داده اند،اگر هدایت می طلبید شما را هدایت کرده اند ، اگر گوش شنوا دارید حق را به گو شتان خواندند...Roshangaran islamic movement

ROSHANGARAN ______________________

امیرالمؤ منین علی علیه السّلا م می فرمایند:اگر چشم بینا داشته باشید حقیقت را نشانتان داده اند،اگر هدایت می طلبید شما را هدایت کرده اند ، اگر گوش شنوا دارید حق را به گو شتان خواندند...Roshangaran islamic movement

شبهه203

پرسش: چگونه قرآن از 1400سال پیش تا کنون تحریف نشده است؟ لطفا پاسخ کامل و جامعی بفرمایید. اغلب همکلاسی‌هایم دچار این شبهه هستند و ما نیز علم پاسخگویی به آن را نداریم. لطفا طوری توضیح بفرمایید که برای عموم به اثبات برسد و به اعتقاد برسند. هر چند می‌دانم که قرآن نیازی به اثبات شدن ندارد.


پاسخ: ابتدا لازم است چند نکته‌ی مهم مورد توجه قرار گیرد:

1- همکلاسی‌ها، حق دارند که دلیل بخواهند. برای بشر، همه چیز نیاز به اثبات شدن دارد؛ حال گاه با دلایل و براهین عقلی و علمی به اثبات می‌رسد؛ و گاه با شهود به اثبات می‌رسد؛ و حتی گاه با حس‌های دیگر [اگر چه همه برای اثبات به عقل ارجاع داده می‌شود؛ حس اثبات و نفی ندارد]. مثلاً وقتی انسان با چشمش دید که رنگ برگ درخت سبز است، یا در پاییز زرد شده است، دلیل و برهان دیگری نمی‌خواهد – یا وقتی با بدنش احساس نمود که هوا گرم یا سرد است، دلیل و برهان دیگری نمی‌خواهد، چرا که همین شهود و یا حس، خودش بهترین دلیل و برهان، برای درک و وجدان نمودن آن است. گاهی هم نیاز به دلیل و برهان عقلی یا همان استدلال وجود دارد. مثل این که خداوند متعال برای عقل سلیم، سؤالات فراوانی مطرح می‌کند، از جمله آن که «آیا خودت خالق خودت و عالم هستی می‌باشی، یا دیگران مِثل تو خلق نموده‌اند – پس خالقی وجود دارد که مثل مخلوقات نمی‌باشد».

●- خداوند سبحان، با این که همه جا، و حتی در وجود خودمان مشهود است، و گاه رسولانش در پاسخ به منکرین و شک کنندگان می‌گفتند: «أَفِی اللَّهِ شَکٌّ فَاطِرِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ – مگر (آیا) در وجود الله که خالق و گسترش دهنده (باز کننده) آسمان‌های زمین است، شکی هست؟! / ابراهیم علیه السلام، 10»، باز هم دلایل و براهین بسیاری اقامه نموده است. چنان که در همین آیه نیز اشاره به « فَاطِرِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ »، خودش یک برهان عقلی و شهودی می‌باشد.

2- بنابراین، وحی بودن و تحریف نشدن قرآن کریم نیز دلیل و برهان می‌خواهد؛ چنان که خداوند متعال، خودش برای اثبات آن، دلیل و برهان اقامه نموده است.

منتهی قبول عقل به واسطه دلیل و برهان نیز ساختاری دارد که تخطی از آن، آدمی و موضوع بحثش را از عقلانیت خارج می‌کند. به عنوان مثال: فرض کنید کسی وجود معلمی را قبول نداشته باشد، یا اصلاً نداند که معلم به چه کسی گفته می‌شود، بعد بگوید: «به من اثبات کن که او خوب درس می‌دهد»؟! مگر می‌شود بدون شناخت و قبول "فاعل"، راجع به "فعل" او بحث نمود و دلیل اقامه کرد؟ فرض کنید: کسی خداوند سبحان را قبول نداشته باشد و بگوید: «به من اثبات کن که او رحمان و رحیم است»؟!

قرآن مجید نیز فعل خداوند است، کلام خداوند است، نازل شده از سوی اوست؛ پس اول باید وجود خداوند خالق، علیم، حکیم، هادی، قادر، مالک و رب به اثبات رسد، بعد راجع به محفوظ ماندن کلامش از تحریف بحث شود! بسیاری از این شک و شبهه‌های ثانوی، به خاطر ضعف شناخت و ایمان توحیدی می‌باشد.

 

ادامه مطلب ...

نکات رایانه ای7

تفاوت تصاویرپیکسلی(bitmap)  با تصاویر برداری(vector)

تصاویر پیکسلی و برداری چه کاربردی دارند؟

در حالت کلی دو نوع تصویر در کامپیوتر قابل تصور است:

۱- Bitmap (Raster) نقشه بیتی یا بیت مپ ۲- Vector برداری یا وکتور

تفاوت بین این دو نوع تصویر:

۱-تصاویر Bitmap در کامپیوتر به صورت پیکسل-پیکسل ذخیره می شوند یعنی هر عکس به تعدادی قسمت کوچک به نام پیکسل تقسیم می شود و اطلاعات هر پیکسل ذخیره می شود، اما تصاویر Vector با استفاده از معادلات ریاضی رسم می شوند. (به طور مثال در برنامه نویسی با توابع مربوط به رسم خط بگوییم از نقطه ۳و۳ تا ۱۰و۱۰ یک خط رسم شود)

۲-از آنجا که در Bitmap اطلاعات هر پیکسل ذخیره می شود حجم این نوع فایل ها بسیار حجیم تر از فایل های Vector است.

۳-از آنجا که Vector بر اساس فرمول هر بار نقاشی می شود و بستگی به پیکسل ندارد با بزرگ تر کردن عکس، کیفیت آن ها هیچ تغییری نمی کند. اما با بزرگ تر شدن تصاویر نوع Bitmap کیفیت آن ها کاهش می یابد و در اصطلاح گفته می شود تصویر Pixelate می شود.

۴-تصاویر Bitmap معمولاً از طریق دستگاهی به نام Scanner یا دوربین دیجیتال از حالت آنالوگ به حالت دیجیتال تبدیل می شوند پس معمولاً تصاویری طبیعی و واقعی (real) هستند اما تصاویر Vector توسط کامپیوتر ایجاد شده اند و هر چند ممکن است بسیار شبیه به تصویر واقعی باشند اما واقعی و طبیعی نیستند. تصاویر Vector معمولاً برای طراحی کارتون به کار می رود.

کاربردها:

همان طور که اشاره کردیم تصاویر پیکسلی همان تصاویر رایج مورد استفاده ی ما هستند که معمولاً با دوربین دیجیتال از یک صحنه طبیعی گرفته شده اند.

اما تصاویر برداری کاربردهای زیادی دارند که در زیر به بعضی از آن ها اشاره می شود:

  • طراحی آرم ها و لوگوها
  • طراحی متن های گرافیکی
  • در طراحی آیکون ها
  • در طراحی شکل ها و ابزارها در گرافیک کامپیوتری و… در پرتال بزرگ آکسایا می توان وکتورهای زیبایی از سوژه های مختلف پیدا کرد … فرمت های رایج تصاویر وکتور عبارتند از AI DXF EMF EPS SVG که هر کدام خصوصیات خود را دارند.

و فرمت های رایج تصاویر بیت مپ عبارتند از: JPEG PNG GIF BMP و …

با چه نرم افزاری روی تصاویر بیت مپ و وکتور کار کنیم؟

نرم افزارهای متعددی برای کار با وکتورها وجود دارند که معروف ترین آن ها CorelDRAW می باشد. با استفاده از این نرم افزار می توانید به ایجاد و ویرایش وکتورها بپردازید. مشهورترین نرم افزار کار روی بیت مپ نیز Photoshop است.

اگر وکتورها را در نرم افزار فتوشاپ باز کنید، ابتدا از شما  اندازه و کیفیت پرسیده می شود سپس آن را به یک تصویر پیکسلی با همان اندازه و کیفیت تبدیل می کند و می توانید از آن استفاده کنید.

چگونه تصاویر پیکسلی را به برداری تبدیل کنیم؟

بعضی مواقع نیاز می شود که یک عکس پیکسلی را به وکتور تبدیل کنید. به طور مثال می خواهید از آرم دانشگاه تان در یک عکس یا پروژه استفاده کنید اما فقط یک نمونه ی کوچک از آن دارید که در صورت بزرگ کردن کیفیتی برای آن باقی نمی ماند! بهترین راه این است که آن را به وکتور تبدیل کنید و حالا قابلیت بزرگ تر کردن خواهید داشت. ولی چگونه؟ خیلی راحت با نرم افزار Vector Magic می توانید این کار را انجام دهید. به این ترتیب که تصویر پیکسلی خود را در نرم افزار وارد کرده و طی مراحلی ساده، در انتها تصویر برداری تحویل بگیرید!

www.irdevs.com